Nieuwspagina’s voor tijdschriften

with Geen reacties

Uitgebreide diepteartikelen zijn natuurlijk makkelijk om mee te pronken. Maar ik haal ook plezier uit het schrijven van nieuwspagina’s voor de tijdschriften waar ik aan werk.

Tijdschriften zijn niet echt nieuwsmedia, zeker als ze slechts eens per maand uitkomen. Van het belangrijkste nieuws zal de gemiddelde lezer tegen die tijd immers al lang op de hoogte zijn. Als een tijdschrift nieuwspagina’s heeft, vullen die vaak een net iets andere functie dan de dagbladen en websites die bovenop het nieuws kunnen zitten. Ze kunnen diepgang en detail bieden, of juist gericht zijn op vermaak en die nieuwtjes uitkiezen die grappig zijn of gemakkelijk te missen zijn. Hoe dan ook, een goede nieuwspagina in een tijdschrift is afgestemd op de doelgroep en zal per publicatie flink verschillen.

Voorin het creatieve tijdschrift Photoshop Magazine staat de nieuwsrubriek ‘Gespot door de redactie’. Daar vinden lezers grappige nieuwtjes, relevante gadgets, creatieve apps en plugins, en websites waar ze inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen werk. Ook delen we Photoshop-creaties die onze lezers plaatsen via Facebook. De onderstaande pagina’s zijn van mijn hand.

nieuwspagina Photoshop Magazine

Het geschiedenisblad Alles over Geschiedenis heeft meerdere verschillende nieuwspagina’s. Naast recensies van nieuwe historische boeken schrijf ik ook stukjes over verwachte historische films en museumtentoonstellingen.

AG014_090000_leesvoer_ok.indd