Redactie Alles over geschiedenis

with Geen reacties

Voor F&L Publishing Group werk ik aan het tijdschrift Alles over geschiedenis. Ik schrijf eigen producties, assisteer met de eindredactie en bepaal mede de inhoud van het blad.

Ik vind niets fijner dan een bedrijf of team binnenkomen terwijl er grote veranderingen plaatsvinden of nieuwe dingen worden opgezet. Juist als een organisatie nog niet is genesteld in vastliggende processen en gewoontes kun je als nieuwkomer makkelijk je stempel drukken.

ag002_00100_cover_ok2Fantastisch dus dat ik voor F&L Publishing Group ging werken net toen een heel nieuw magazine in de pijplijn zat: Alles over geschiedenis. Gezien mijn achtergrond als historicus was het natuurlijk een cadeautje om daaraan te mogen werken. Alles over geschiedenis is een toegankelijk en boeiend magazine dat de spanning en avontuur in onze geschiedenis opzoekt, met diepgaande artikelen en prachtig beeldmateriaal. Geen wonder dat de eerste uitgaven de concurrentie al wegdrukken.

Mijn dagelijkse werkzaamheden voor dit magazine bestaan uit het schrijven van eigen producties, zowel korte als lange artikelen. Zo heb ik mij al mogen buigen over de Koloniale oorlog in Indonesië, de Februaristaking en de bijzondere interactie van de VOC met Japan. Deze artikelen schrijf ik meestal op eigen initiatief en naar eigen inzicht, en op basis van eigen onderzoek. Daarnaast assisteer ik met eindredactie en vertaal ik artikelen vanuit het Engels, en worden mijn inbreng en ideeën over de inhoud, invulling, werkprocessen en online kansen gewaardeerd en toegepast.

http://www.allesovergeschiedenis.com/